Ik ben Kim

Ergens in de zomer van 2015 wist ik: ik zit niet op mijn plek bij mijn werkgever en de routine van werken, eten, slapen komt me mijn neus uit. Mijn werkleven is niet wat ik ervan had verwacht – ik had al als klein meisje een droom: ik word bloemiste, met een eigen bloemenwinkel. Ik was ervan overtuigd en ik zag de inrichting van mijn eigen zaak al levendig voor me. De kleuren van bloemen, hun geur en de mogelijkheid om het om je heen mooier te maken: dat is waar ik heel blij van werd. Halverwege de opleiding tot meesterbinder werd ik ziek. Heel erg ziek. Ik bleek een mega allergie te hebben ontwikkeld voor bloemen, waar ik wel medicijnen voor kon innemen, maar die een aanslag zouden plegen op mijn nieren. Ik moest noodgedwongen stoppen met de opleiding en gaf daarmee mijn droom op.

TERUG NAAR 2015
Ik beëindigde mijn vaste contract en bouwde een succesvol bruidsfotografie bedrijf op vanaf de grond. Ik werkte lange dagen, weekenden, avonden en nachten, maakte prachtige producties in binnen en buitenland en hield daarnaast ook nog een huishouden en gezin draaiende. Ik dacht dat ik het goed voor elkaar had: een fijn inkomen met een creatief beroep, de vrijheid als eigen baas… Maar na een levensveranderende gebeurtenis in ons gezin, massive haarverlies en randje burn-out kwam ik tot de ontdekking dat deze manier van werken en leven eigenlijk niets meer met vrijheid en creativiteit te maken had. Ik was veranderd in een jonge vrouw die emotioneel instabiel en onzeker was. Voor anderen was ik altijd bezig, gaf ik alles wat ik had. Maar ik was totaal niet bezig met de belangrijkste persoon: mezelf. Dus ik nam de beslissing om alles te doen om mijn leven te veranderen. Alleen waar moest ik beginnen? Dit had ik toch al eens gedaan en kijk waar het me heeft gebracht!

Maar door het los te laten en te zakken in vertrouwen in het Universum, startte mijn reis. Vier jaar van persoonlijke groei volgden. Ik heb inmiddels meer dan honderd boeken gelezen, trainingen, masterclasses en opleidingen gevolgd.

MAGIE & AVONTUUR
Ik ontdekte een wereld vol magie en avontuur. Ik leerde te observeren en mijn gedachten te trainen. Ik leerde mezelf te readen en te healen. Langzaam maar zeker werd ik van binnenuit weer krachtiger en groeide de liefde voor mezelf. Ik kwam eindelijk weer in contact met mezelf. Met mijn feminine power. Door echt te luisteren, aan te kijken en te helen heb ik stappen kunnen zetten die ervoor hebben gezorgd dat ik ben waar ik nu ben.

Er is een shift gaande, waarin inauthenticiteit geen kans meer maakt. Wanneer onze relaties, businesses, personal brands, of wat dan ook niet in contact zijn met wie we werkelijk zijn, zijn ze moeilijk te behouden. Het is tijd om onze authenticiteit te omarmen. Dan is er balans. Dan is er sprake van feminine leadership.

“I’m going to make everything around me beautiful and that will be my life”

– Elsie de Wolfe

Dit is mijn all-time-favorite quote. Achteraf gezien was deze al als klein meisje op mij van toepassing – en ook vandaag de dag is dit nog steeds waarom ik doe wat ik doe!

My favorites – wat we gemeen hebben

Gezin

Ruud, Ivy & Pyke. De drie mensen die het meest belangrijk voor mij zijn. Zij zijn mijn anker en waar zij zijn ben ik thuis. Ruud, met wie ik al 10 jaar getrouwd ben houdt me lekker geaard. Hij is mijn grote liefde. En mijn lieve Ivy en Pyke, zij zijn mijn grootste spiegel. Ik geniet zó van hen en hou ervan om ze te zien ontwikkelen en groeien.

Reizen

Ik ben altijd ons volgende avontuur in binnen- of buitenland aan het plannen. Reizen geeft me energie en mega veel inspiratie. Ik ben nu bezig met het uitstippelen van een lange reis door Amerika! Oh, en ik koop altijd bloemen voor in ons verblijf – waar we ook zijn. Mijn favo bloemen zijn bleek roze pioenrozen!

Eten

Italiaans, tapas, Indiaas, bananenbrood. Eten vind ik altijd een goed idee. Het liefste eet ik met de mensen van wie ik hou. Ik ben echt dol op uiteten gaan, maar ik sta zelf ook graag in de keuken. Dan kook ik het liefste een nieuw recept uit een kookboek. Die spaar ik. Ik heb er meer dan 40! Current favorite: Simpel van Ottolenghi.

BOEKEN

Naast dat ik kookboeken spaar, lees ik heel graag. Ik zal altijd een boek verkiezen boven een film of serie. Naast dat ik best op zijn tijd een literaire roman kan verslinden, lees ik het liefste ‘zelfhulpboeken’, art-, business-, of esoterische onderwerpen – ik heb een brede smaak. Nu op mijn nachtkastje: De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estés.

Bos

Volgens mij zijn er bos- en strandmensen. Ik ben duidelijk 1 van die eerste categorie, behalve wanneer ik bewust kies voor een strandvakantie… Het mooiste strand heb ik bezocht in Mexico. Daar waar het strand eindigde begon de jungle, waanzinnig! Ik kan intens genieten van een wandeling door een stuk beboste natuur. Bomen, aarde, groen – het geeft me zoveel energie.

Kunst

Ja! Museumjaarkaart gebruiker! Elke maand bezoek ik een museum, expositie of volg ik een masterclass. Ik ben dol op kunst! Ik ga elke dinsdagavond naar schilderles en als 35 jarige volg ik deeltijd een studie cultuurwetenschappen aan de uni. Omdat ik mijn honger naar meer weten graag stil met kennis over kunst, letteren en filosofie.

Lieve woorden

Nienke van den Berg - Vocal Coach

Het shooten met Kim was fantastisch! Het fijne is dat ze enorm met je meedenkt. Over de locatie en hoe je op je mooist en best op de foto gaat. Ze spot mooie achtergronden en begeleidt je in het poseren. Super professioneel, en ook nog eens enorm gezellig.

Francisca van den Berg - Happy Hormonen Happy Life Magazine

Nu al een aantal keer met Kim mogen werken, en wat een lieve sprankelende creatieve vrouw is zij! Ze weet precies wat ik nodig heb voor mijn beeldbank, alles is op elkaar afgestemd, van kleding tot sieraden tot de locaties. Je wordt in de watten gelegd op deze dag als een echte prinses! De foto’s die volgen binnen 24 uur zelfs zijn dan WOW….. echt een aanrader, en ik verbaas me telkens weer hoe alles past en klopt in mijn uitingen op mijn website en voor mijn magazine Happy Hormonen Happy Life, van cover tot de foto’s bij de artikelen. Kortom een aanrader als je op een professionele manier jezelf wilt vastleggen wat past bij jou persoonlijkheid en de brand van je bedrijf! Dus een vette dikke aanrader!

Sabrina Nijs - MaeDynamic

Samenwerken met Kim om je branding naar beeld te vertalen is een mega aanrader! Ze begeleidt je van A tot Z in het proces, denkt met je mee, helpt je met kleding, maakt een passende moodboard en ook tijdens de fotosessie heeft ze mij enorm geholpen om prachtige beelden te krijgen! En ik had de foto’s supersnel, binnen een dag in mijn mailbox! Top!