Ik ben Kim
DANK JE WEL DAT JE HIER BENT EN DAT JE MIJN VERHAAL WILT LEZEN.

Als klein meisje tekende en schilderde ik vellen vol, nam ik zelfs potloden, penselen en verf mee op vakantie. Ik voelde veel – wist soms dingen die ik niet kon weten. Creatief zijn, was mijn uitlaatklep. Maar ergens op de weg naar volwassen worden legde ik mijn penselen – en mijn creativiteit – neer.

Zeker voor 10 jaar liet ik me tegenhouden door de meningen van anderen dat creatief zijn niet zorgde voor brood op de plank en niet voor mij was weggelegd. Niet omdat ik geen talent had, maar omdat studeren een veel betere optie was. Tijdens mijn studie en mijn ‘day-time-job’ heb ik  me altijd een soort outcast gevoeld.

Toen ik midden 20 was bracht het pad van zelfontwikkeling mij weer in contact met mijn inner artist. Het daagde mij uit om mezelf te ontdekken. Ik gooide mijn reeds behaalde diploma’s overboord, volgde opleidingen en masterclasses, in binnen- en buitenland, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en fotografie, startte als freelance fotograaf en pakte mijn penselen weer op. En ik kwam tot de conclusie dat die constante staat van mezelf anders voelen dan alle anderen om mij heen mij meer sensitief en openminded had gemaakt.

Door het omarmen van mijn purpose: anderen helpen hun goud weer te omarmen – heb ik mezelf weer gevonden. De afgelopen 6+ jaar heb ik meer dan 300 ondernemers geholpen hun goud zichtbaar te maken en hun bedrijf te laten groeien.

Het is voor mij een constante reis om krachtige keuzes te blijven maken. Vanuit overtuigingen is het makkelijk om één enkele professie te kiezen – zeker wanneer focus een aandachtspunt is. Ik bemerkte dat ik gelukkiger ben, meer creatief op alle vlakken en meer mezelf wanneer ik meerdere dingen tegelijk doe. Kunstenares. Mentor. Fotograaf.

En juist daardoor, omdat ik zelf een soulpreneur ben, en een succesvolle business run ken ik het pad van ondernemerschap & het ontdekken van je goud door en door – en hoe je deze twee op één lijn kunt brengen.

Door het voeden van mijn ziel met stilte, liefde en schoonheid voel ik de verbinding met het universum. Door te luisteren naar mijn innerlijke stem weet ik wat ik te doen heb. Door mijn eigen pad te vinden en te bewandelen doe ik nu wat mij het meeste voldoening geeft.

“I’m going to make everything around me beautiful and that will be my life”

– Elsie de Wolfe

Dit is mijn all-time-favorite quote. Achteraf gezien was deze al als klein meisje op mij van toepassing.

Ook vandaag de dag is dit nog steeds waarom ik doe wat ik doe!

My favorites – wat we gemeen hebben

Gezin

Ruud, Ivy & Pyke. De drie mensen die het meest belangrijk voor mij zijn. Zij zijn mijn anker en waar zij zijn ben ik thuis. Ruud, met wie ik al 10 jaar getrouwd ben houdt me lekker geaard. Hij is mijn grote liefde. En mijn lieve Ivy en Pyke, zij zijn mijn grootste spiegel. Ik geniet zó van hen en hou ervan om ze te zien ontwikkelen en groeien.

Reizen

Ik ben altijd ons volgende avontuur in binnen- of buitenland aan het plannen. Reizen geeft me energie en mega veel inspiratie. Ik ben nu bezig met het uitstippelen van een lange reis door Amerika! Oh, en ik koop altijd bloemen voor in ons verblijf – waar we ook zijn. Mijn favo bloemen zijn bleek roze pioenrozen!

Eten

Italiaans, tapas, Indiaas, bananenbrood. Eten vind ik altijd een goed idee. Het liefste eet ik met de mensen van wie ik hou. Ik ben echt dol op uiteten gaan, maar ik sta zelf ook graag in de keuken. Dan kook ik het liefste een nieuw recept uit een kookboek. Die spaar ik. Ik heb er meer dan 40! Current favorite: Simpel van Ottolenghi.

BOEKEN

Naast dat ik kookboeken spaar, lees ik heel graag. Ik zal altijd een boek verkiezen boven een film of serie. Naast dat ik best op zijn tijd een literaire roman kan verslinden, lees ik het liefste ‘zelfhulpboeken’, art-, business-, of esoterische onderwerpen – ik heb een brede smaak. Nu op mijn nachtkastje: De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estés.

Natuur

Volgens mij zijn er bos- en strandmensen. Ik ben duidelijk 1 van die eerste categorie, behalve wanneer ik bewust kies voor een strandvakantie… Het mooiste strand heb ik bezocht in Mexico. Daar waar het strand eindigde begon de jungle, waanzinnig! Ik kan intens genieten van een wandeling door een stuk beboste natuur. Bomen, aarde, groen – het geeft me zoveel energie.

Kunst

Ja! Museumjaarkaart gebruiker! Elke maand bezoek ik een museum, expositie of volg ik een masterclass. Ik ben dol op kunst! De manier waarop de oude meesters met hun penselen de werkelijkheid zo realistisch wisten neer te zetten, de (verborgen) symboliek en boodschap, de moderne kunstenaars en hun visie. Ik smul ervan!

ARTIST

 Statement

 

Mijn kunst gaat over het terugnemen van het eigendom van mijn verhaal. Door te doen wat ik fantastisch vind, wat ik voel, en door mijn eigen proces met een duidelijke intentie. Ik schilder energie, uitgebeeld met scenes uit de natuur – daar de natuur mijn happy place is. In de natuur voel ik mij het meest verbonden met de bron.

Net als de natuur, hebben we allemaal kenmerkende lagen. Wanneer ik schilder omarm ik al mijn kanten, alle delen van mij, donker en licht. Ik geloof dat al die lagen samen de schoonheid creëren van wie wij zijn als mensen.

Voor mij is mijn werk een beschouwende reflectie van de natuurlijk wereld, die door de gelaagdheid en nevelige sferen een gevoel van heelheid oproepen.

Ik hoop ik dat wanneer jij je kunt verliezen in mijn schilderijen je een beetje kunt relaxen en dat jij je verbonden voelt met de bron. En dat je een helend moment van kalmte en aanwezigheid in het nu kunt ervaren.

 

MET JOUW AANKOOP DRAAG JE BIJ AAN 

fundamenteel onderzoek naar de
GENEZING VAN DIABETES TYPE 1

Van elk verkocht schilderij, mentorprogramma of fotoshoot doneer ik 8% van de winst aan stichting DON.