Atelier Kim de Vries | Blog
21880
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-21880,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Ik ben er voor jou

Zelf op de foto gaan is best een drempel om overheen te stappen. Ik begrijp heel goed jouw ongemakkelijke of zenuwachtige gevoel als je bij ons in het atelier naar binnen stapt. Ik sta zelf namelijk ook liever achter de camera dan ervoor; maar ik geloof zo in de positieve uitwerking van prachtige foto’s van jezelf, dat ik elk jaar foto’s van mijzelf laat maken. Ik vind het ook heel erg belangrijk dat de professionals waar ik mee werk deze mening ook delen. En zo mocht ik nog niet zo lang geleden onze visagiste Fleur fotograferen. Keigoed is zij in haar werk, maar net als ik werkt zij liever achter de schermen dan ervoor. Door haar fotosessie ervaarde ook zij de ongeloofelijke trots, het zelfvertrouwen en de positiviteit van een serie toffe foto’s van haarzelf! Maar hoe bereiken we dit gevoel?

Door invloeden van buitenaf, sociale druk of welke reden dan ook slagen wij er als vrouwen in om onszelf naar beneden te halen. Er is altijd wel een reden te bedenken waarom we niet goed genoeg zijn. En als we dat maar lang genoeg denken dan worden we dat ook. Laten we dat doorbreken!

Ik ben er voor jou!

Tijdens deze ervaring ben ik er voor jou. Ik ben één en al oor voor jouw wensen. Vertel mij hoe jij gefotografeerd wilt worden. Wil je die sterke zakenvrouw laten zien, die zachte, lieve mama of die gepassioneerde vrouw? Door middel van mijn foto’s ga ik jou laten zien hoe mooi je bent, hoe wij jou zien. De portretten die je mee naar huis neemt kun je koesteren voor altijd. Ze geven weer hoe mooi je nu bent. Iets wat niemand meer van je kan afpakken, dit is jouw nalatenschap. Geloof, me het werkt haast als een therapie. En als jij zelf ook geloofd dat je mooi bent, ben je op je allermooist!

Kijk je mee naar een serie portretten van Fleur? Een fotosessie die laat zien dat onder haar mooie, zachte, vriendelijke voorkomen een uitdagende vrouw zit! Een kant van zichzelf die ze niet openlijk laat zien, maar doordat deze van haar vast is gelegd vervuld heeft van trots en een ontzettende zelfvertrouwen boost heeft gegeven.

0
0

Jij bent mooi! Ja jij!

Ja écht, jij bent mooi! Nu hoor ik je bijna denken: “pfff… nou echt niet!”. En dat vind ik zo jammer! En ik wil je graag vertellen waarom. We hebben allemaal wel onze onzekerheden. Ik bijvoorbeeld word echt hartstikke grijs, draag nog steeds zwangerschaps kilo’s met me mee (van twee kindjes!) en de eerste rimpels lachen me ook al toe als ik ‘s morgens in de spiegel kijk. Vind ik dat moeilijk? Ja, soms maakt het me onzeker, maar weet je? Mijn kinderen zeggen altijd: “Mama jij bent mooi!” En dat is toch wat het meeste telt, vindt je ook niet? Onze kinderen zien die extra kilo’s, grijze haren en rimpels niet. Die zien enkel hun mama, de vrouw waar ze zoveel van houden. De vrouw die goed is zoals ze NU is.

Waarom denken we zo slecht over onszelf? Waarom halen we onszelf zo graag naar beneden? Ligt dat aan de sociale druk? Magazine’s en televisieprogramma’s? Fitgirls op Instagram? Misschien. Maar als je nou eens positief denkt over jezelf, lief bent voor jezelf, dan zul je zien dat je meteen meer zelfvertrouwen krijgt! Dat klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Om te beginnen kun je elke dag een doel voor jezelf stellen. Dat doel kan van alles zijn als het jou maar een goed gevoel geeft: een blokje om, je kast opruimen en daar 1 te gekke nieuwe jurk voor in de plaats hangen, of elke ochtend beginnen met een groen sapje… Wanneer je dan ‘s avonds naar bed gaat en jij je doel voor die dag hebt behaald, zul je merken dat je trots bent op jezelf! Wat er die dag verder ook allemaal is gebeurd, jij hebt je doel bereikt! Je kunt trots zijn op jezelf! Super!

Zo had ik laatst een gesprek met een prachtige vrouw. Ze wilde graag foto’s laten maken van zichzelf, maar was erg onzeker. “Het zou met haar vast niet lukken, al die vetrollen en piekerig haar”. Ik liet haar mijn collectie before & after foto’s zien. Op de before foto’s de vrouwen op het moment dat ze ons atelier binnen stappen. Puur natuur, gewoon zoals je ze ‘s ochtends ook op het schoolplein of in de supermarkt kan tegenkomen. En op de after foto’s de vrouwen nadat ze zo’n enorme zelfvertrouwenboost hebben gekregen door de juiste visagie en haarstyling, mooie kleding en een vracht aan complimenten van onze zijde, dat ze stralen! Ze was er klaar voor en boekte haar sessie.

Op de dag van haar shoot liep ze vol zelfvertrouwen de deur uit, en op de dag van haar reveal kon ze niet stoppen met kijken naar haar foto’s. “Het was toch gelukt!” Natuurlijk was het gelukt. We gaven haar beelden om trots op te zijn. We hebben haar die dag zoveel zelfvertrouwen gegeven, dat het haast heeft gewerkt als therapie. En dat is zo gaaf om te zien!

Elke vrouw is prachtig, in elke vrouw zie ik zoveel moois. Samen met mijn team en de juiste aandacht kan ik al dat moois wat in jou zit ook aan jou laten zien! Natuurlijk vind ik het heel belangrijk dat je wel jezelf blijft zien in jouw foto’s. Want we willen niet dat jij omgetoverd wordt tot iemand die je niet bent. Jij bent jij, en dat is meer dan oke! Ik wil je laten zien én voelen hoe prachtig jij bent. Dat is mijn missie. Jou laten zien hoe mooi jij werkelijk bent. Zoals jouw kinderen, eerlijk en puur zeggen: “mama wat ben je mooi!”.

0
0

Annet | Dreamshoot Experience

We hadden een écht te gekke tijd samen met Annet vorige maand. In het ruim 700 jaar oude Chateau Marquette fotografeerde ik Annet voor haar ultieme Dreamshoot Experience: een fotosessie op een droomlocatie! Samen met mijn team zorgden we voor een onvergetelijke ervaring. Aan werkelijk alles wordt gedacht: van haarstyling en visagie, tot outfits en settings. Het was super gaaf om Annet haar droom tot leven te zien komen, en haar stijl modern meets whimsical, was een perfecte aanvulling op de stijl van het chateau! Bedankt dat je ons hebt gekozen voor jouw Dreamshoot Annet!

Wil jij ook een te gekke portret sessie op een bijzondere locatie? Parijs, Londen, Venetië? In designer gowns of in een tof leren jack? Vertel me hoe én waar jij gefotografeerd wilt worden! Samen met jou ontwerpen we jouw ultieme Dreamshoot Experience!

Dit wil ik ook!
0
0

Wat ik doe vind ik zo gaaf!

Het is toch zo gaaf om foto’s te maken van mensen die vinden dat ze nooit mooi op de foto staan. Die ontevreden zijn met hoe zij eruit zien of altijd zeggen dat ze niet fotogeniek zijn. Ik vind dat het mijn taak is om jou op je allermooist vast te leggen, dus maak je vooral geen zorgen over wel of niet fotogeniek zijn! Iedereen is fotogeniek, zolang je maar de juiste aanwijzingen krijgt van een professional die weet wat ze doet! Want het is zo waardevol om mooie foto’s van jezelf te hebben.

Durf jij ?

Ik weet zeker dat je het zo geweldig gaat vinden!
Voor meer info mail me : info@kimdevries.nl of vul het boekingsformulier in via deze link.

0
0

Portretsessie met Emma

wie ben ik

Mijn naam is Emma, ik ben 22 jaar en geboren en getogen in Heemskerk. Nadat ik in 2017 in Amsterdam afstudeerde, ben ik sindsdien fulltime werkzaam als redacteur bij een contentagency in Amsterdam. Daarom verhuis ik binnenkort ook naar de hoofdstad! Ik ben erg nieuwsgierig, dol op schrijven, magazines, journalistiek en dus mijn werk. In mijn vrije tijd houd ik van gezellige zussenavondjes, naar de bioscoop gaan, dansen op festivals, (online) shoppen en citytrips maken.

hoe ik naar mezelf kijk

Ik vind goede huidverzorging (ik zweer bij La roche-posay) en hygiëne erg belangrijk, maar ik draag niet veel make-up. Wel bijna altijd een basis voor een mooie glow: een getinte dagcrème, wat blush, lippenbalsem en highlighter. Mode heb ik altijd al interessanter gevonden dan beauty. Op foto’s kijk ik, net als waarschijnlijk veel anderen, kritisch naar mezelf. Of ik vind mijn haar te plat, of ik vind mijn ogen zo klein. Maar dat kan ik de laatste tijd steeds beter loslaten. Alsnog ga ik niet héél graag op de foto.

wat ik vooraf verwachtte & hoe ik de sessie heb ervaren

Ik was niet erg nerveus voor de shoot, omdat ik het volste vertrouwen in Kim en Fleur heb. Mijn verwachtingen hebben ze dan ook meer dan overtroffen: ze zijn een kei in geruststellen, weten precies hoe jij er het mooist uitziet – op zowel make-up, styling als poseergebied – en hebben alle tools in huis om een shoot perfect te laten verlopen. Ik voelde me onwijs op mijn gemak!

Zo stond ik er écht op mijn best op!

Ik werd hartelijk ontvangen in een mooie, rustige en schone omgeving. Mijn make-up en haar werden prachtig gedaan, en ondertussen kletsten we over van alles en nog wat. Het poseren tijdens de shoot voelde soms wat onwennig, maar toen ik het eindresultaat zag, was ik ontzettend onder de indruk. Ik snapte gelijk waarom Kim me op bepaalde manieren liet poseren. Zo stond ik er écht op mijn best op.

wat ik ervaarde bij het zien van de sneak peeks op de achterkant van de camera

Ik had tijdens de shoot al wat sneak peeks gekregen en was toen al verbaasd van mijn eigen kunnen. Dat gevoel was tijdens mijn reveal nog sterker. Ik zag op de foto’s een andere, sterke vrouw. Zoveel verschillende soorten Emma’s, waarvan ik niet wist dat ik zo kon zijn. Soms dromerig, maar vooral erg krachtig.

waarom ik deze ervaring aan iedereen zou aanraden

Het is vooral leuk om jezelf zo anders te zien. Zij weten precies hoe jij er op je allerbest uitkomt. Achteraf voel ik me nu echt wel wat zekerder. Het was toch ook wel eens leuk om in het middelpunt te staan. Vooral geweldig voor later, dat ik aan hopelijk mijn kinderen of zelfs kleinkinderen kan laten zien: ‘dit was ik toen ik 22 jaar was.’ Echt een aanrader!

meer weten over emma?

Instagram.nl/emmavanegmond
Linkedin.nl/emmavanegmond

1
0

7 redenen

Misschien heb je voor jezelf al een perfecte reden bedacht waarom je een portretsessie wilt ervaren. Bijvoorbeeld omdat je 30 wordt en dit wilt vieren. Óf je hebt een moeilijk jaar gehad en je wilt dit op een positieve manier afsluiten. Óf je bent alleen maar bezig met anderen en het is nu tijd voor jou. Heel goed!

Misschien wil je het wel, maar zegt dat vervelende stemmetje in je hoofd: ``Waarom heb ik mooie portretten van mezelf nodig?``

Hierbij geef ik je zeven verschillende redenen waarom mooie, goede portretten van jezelf erg belangrijk zijn.

1.

Omdat jij het verdient om prachtige foto’s van jezelf te hebben.

Zeker als je nagaat hoeveel jij doet om voor anderen te zorgen.

2.

Omdat van jezelf houden het fundament is om ook van anderen te houden.

En er is geen betere manier om jezelf wat liefde te geven dan door prachtige foto’s van jezelf te laten maken.

3.

Omdat jouw dierbaren, vrienden & kinderen willen dat er foto’s van jou zijn.

Misschien staan ze hier nog niet bij stil. Maar op een dag zullen jouw foto’s van onschatbare waarde voor hen zijn.

4.

Omdat de tijd écht ontzettend snel voorbij vliegt.

We worden allemaal elke dag een dagje ouder. Je bent goed zoals je nu bent. Later zul je blij zijn dat je toen deze portretten hebt laten maken.

5.

Omdat je jouw innerlijke vonk weer wilt aanwakkeren.

En er is geen betere manier dit te doen dan door je mooi, vrouwelijk en sexy te voelen.

6.

Omdat jouw telefoon vol staat met duck-face-selfies.

Super grappig, maar misschien niet de ultieme manier waarop jouw geliefden jou willen herinneren.

7.

Omdat op een dag: “WAUW oma, jij was écht een STUK!” jou een glimlach van oor tot oor zal bezorgen.

En eerlijk is eerlijk… dat willen we allemaal horen!

Welke reden je ook hebt, een portretsessie is er altijd op gericht jou de ultieme ervaring te geven. Daarom ontwerpen we deze dan ook op maat. Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar wat jouw redenen zouden zijn voor jouw persoonlijke portretsessie. Wil je dit met mij delen? Laat dan vooral hieronder een reactie achter, ik kan niet wachten te lezen welke redenen jullie bedenken!

0
0

Waarom een consult vooraf?

Ik leer je graag kennen

Een paar weken tot een paar dagen voorafgaand aan jouw portretsessie plannen we een consultatiegesprek. Een soort kennismakings gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee. Dit doe ik altijd omdat ik jou wil leren kennen, het is een fantastisch onderdeel van het proces en het is absoluut van onmiskenbare waarde om jou te kunnen bedienen met portretten die zowel uniek als creatief zijn.

We bespreken allerlei informatie over jouw portretsessie. Een sessie – speciaal op maat gemaakt voor jou – en met deze informatie op zak zul jij je meteen enthousiast  en comfortabel voelen over jouw sessie. Doordat het consult in ons atelier plaatsvindt, ervaar je alvast de sfeer. Hierdoor voel je je niet alleen eerder op je gemak, maar kun je je alvast voorbereiden op de daadwerkelijke sessie zonder dat je eerst je draai moet vinden in onze ruimte. Woon je ver weg? Of is het niet mogelijk om langs te komen? Dan spreken we elkaar via een telefonisch consult.

waar gaan we het over hebben?

 • Jouw persoonlijkheid, je hobby’s, wat jou geweldig maakt (eigenlijk gaan we dus gewoon lekker kletsen!);
 • De sfeer die jij wilt nastreven in jouw foto’s;
 • Outfits voor jouw shoot;
 • Jouw haar en visagie wensen;
 • Hoe jij je het beste kunt voorbereiden op de sessie en hoe jij je comfortabel voor de camera kunt voelen;
 • Details van alle fotoproducten waar jij in geïnteresseerd bent;
 • De details van het portretfotografie contract en hoe dit ons beide beschermt;
 • We kunnen meteen afspraken plannen voor je sessie & reveal.

Jij gaat dit ook ontzettend leuk vinden, waarom?

 • Je hebt dé kans om je fotograaf te ontmoeten, jouw eigen visie voor jouw sessie te ventileren en om te ontdekken hoe de fotograaf jouw visie tot leven kan wekken.
  Dit is waar jij jouw stem kunt laten horen, en we hebben ruim de tijd om alles te bespreken hoe wij jouw maatwerk portretsessie fantastisch kunnen maken! Ik ben één en al oor voor jouw ideetjes!
 • Je zal veel meer ontspannen en zelfverzekerd zijn tijdens de hele portret ervaring.
  Een eerste keer voor de camera staan kan best spannend zijn. Met tips & tricks die ik je geef zul je ervaren dat het eigenlijk helemaal niet spannend is maar juist ontzettend leuk!
 • Dit gesprek zal je helpen te begrijpen hoe wij werken en is ter voorbereiding op jouw sessie, hierdoor kunnen we het uiterste halen uit jouw maatwerk fotoshoot.
 • Omdat we heel lekkere koffie schenken!

meer weten?

Heb je vragen over het consult of ben je geïnteresseerd in een sessie in ons atelier? Laat hieronder een berichtje achter en vraag maar raak, óf neem direct contact met mij op via de speciale boekingspagina door hier te klikken.

0
0

Zwangerschapssessie met Linda

wie ben ik

Mijn naam is Linda Offerman, en ik ben 37 jaar. Inmiddels woon ik bijna 3 jaar in Beverwijk, maar ik ben geboren in Amstelveen. In de leukste speelgoedwinkel van Purmerend werk ik als part-time verkoopmedewerkster. Daarnaast ben ik mama van een meisje van 3 en een jongetje van 8 weken.

waarom wilde ik deze sessie?

Mijn eerste zwangerschap was zwaar en heb ik als niet leuk ervaren. Ik zat geestelijk in de knoei en voelde me verre van mooi. Kim vroeg me toen om een foto te maken maar dit heb ik afgeslagen. Dit lijf wilde ik niet voor eeuwig vastleggen.

Ik voelde me echt super mooi!

Na 2,5 jaar was ik weer zwanger en nu voelde ik me, los van de “gewone” kwaaltjes, best goed. Weer kwam het idee om deze fase vast te leggen op beeld. Dit keer wist ik het zeker: ik wilde deze bijzondere periode in mijn leven vereeuwigen. Ik was 33 weken in verwachting van mijn tweede kindje toen Kim mij fotografeerde. We hebben er een onvergetelijke dag van gemaakt. Een visagiste verzorgde mijn make up, een kapster voor het mooi maken van mijn haar… Ik voelde me echt super mooi. Sinds een lange tijd voelde ik mij bijzonder en kwam er een lach op mijn gezicht die er lang niet was geweest. Er werd ook echt de tijd voor me genomen waardoor ik mij op mijn gemak voelde en ik heb me zelfs een aantal keer mogen verkleden in prachtige jurken. Ik was zo ontzettend benieuwd naar het resultaat!

aan de muur

Ongelooflijk hoe mooi de foto’s uiteindelijk zijn geworden. Uit al het moois van mezelf heb ik ervoor gekozen om de foto in de blauwe kanten jurk op een heel mooi groot formaat op een mooie plek in huis te hangen. Deze foto staat voor mijn beide zwangerschappen van mijn 2 prachtige kinderen en ben er ontzettend blij mee!

foto’s zijn voor altijd

Dat ik er tijdens mijn eerste zwangerschap niet voor heb gekozen om portretten te laten maken is iets waar ik achteraf ervaar als spijt. Ondanks dat ik me niet mooi voelde, had ik misschien toch foto’s moeten laten maken. Want ook wanneer je je als vrouw niet mooi genoeg voelt, of misschien als niet goed genoeg ervaart, is het tegendeel zien op beeld toch wel echt onbetaalbaar. Een zwangerschap is zo voorbij, iets wat je met een beetje geluk misschien maar een paar keer meemaakt in je leven. Dat ik tijdens mijn tweede zwangerschap toch de stap heb gewaagd, daar zal ik mijzelf altijd dankbaar voor blijven. Deze foto’s zal ik altijd blijven koesteren.

0
0

Waarom een portretsessie en wat kun je verwachten?

omdat je het verdient

Wij vrouwen zijn zo goed in het zorgen voor anderen, maar voor goed onszelf zorgen, dat zit er vaak niet niet in. Er komt altijd wel iets of iemand op de eerste plaats, de kinderen, het huishouden, familie of vrienden. Of misschien vind jij jezelf niet mooi genoeg? Vind je anderen altijd mooier en heb je veel op jezelf aan te merken? Hierdoor ga je dus niet graag op de foto en daarom zijn er ook weinig foto’s van jou. Natuurlijk heb je genoeg foto’s /selfies op je telefoon staan maar dé foto van jou waar je van gaat stralen ontbreekt nog.

in 1 dag meer zelfvertrouwen

Wij laten je in 1 dag zien hoe mooi jij bent! Zodat je wél die foto’s van jezelf hebt waar je écht blij van wordt. En steeds als je naar deze foto’s kijkt, ga je opnieuw stralen en ervaar je die dag weer in je gedachten. Dit geeft je zelfvertrouwen. Tijdens een portretsessie sta JIJ in het middelpunt en krijg je alle aandacht die je verdient.

Een boost voor je zelfvertrouwen en de manier waarop jij naar jezelf kijkt

een dag waarin jij centraal staat

We beginnen de dag met professionele haarstyling & visagie. Ons team professionals weet precies de juiste pluspunten te accentueren. Je haar word zacht en glanzend gemaakt en met de fijne producten van MAC is jouw make-up geweldig mooi. We leggen vooral de nadruk op jouw ogen, die laten zien wie jij bent! Je krijgt een échte partylook, zonder te overschaduwen wie jij bent. Tijdens de sessie word je door mij volledig begeleid. Door middel van de juiste poses en aanwijzingen kan ik de mooiste foto’s van jou maken. Maak je vooral geen zorgen, het is aan mij om jou fotogeniek te laten zijn! Tijdens de sessie hebben we veel lol, we zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt. Je kunt meerder outfits dragen en zo kunnen we verschillende moods in jouw sessie leggen, we maken de shoot speciaal op maat voor jou. Na een week zijn je foto’s klaar en kom jij bij ons terug in het atelier om je foto’s uit te kiezen en mee naar huis te nemen & betoverd te worden door de portretten van jezelf.

nog even alles op een rij:

 • alle aandacht voor jou en evt. je moeder/zus/vriendin/kind
 • haarstyling & visagie
 • veel complimenten
 • begeleiding tijdens de sessie/poseren
 • veel lachen
 • foto’s zijn na een week klaar
 • je kiest zelf je foto’s uit en neemt ze meteen mee naar huis
 • bij iedere gekozen foto ontvang je ook de digitale versie
 • meer zelfvertrouwen
 • de allermooiste foto die jij ooit van jezelf hebt gezien en voor altijd kunt bewaren
Dit wil ik ook ervaren!
0
0