Atelier Kim de Vries | Blog
21880
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-21880,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Portretsessie met Marieke

before and after portret foto marieke ruijs

wie ben ik

Ik ben Marieke, 32 jaar en getrouwd met Peter. Samen hebben wij een heerlijke dochter van 1,5 jaar. In het dagelijks leven werk ik als kantoordirecteur bij een bank en hebben wij als gezin een druk sociaal leven. We houden enorm van reizen en hebben al veel mooie plekken van de wereld gezien.

hoe ik naar mezelf kijk

In het dagelijks leven ben ik zeer druk en besteed dan ook weinig tijd aan haar en make up. Ik ben in het bezit van een flinke bos krullen, dus gelukkig valt mijn haar vanzelf wel snel goed. Ik vind het kopen van kleding erg leuk, maar volg niet persé alle mode trends. Al betrap ik mezelf erop nu vaker iets voor mijn dochter te shoppen dan dat ik voor mezelf kijk. Ik ben dol op foto’s en ons huis hangt/staat er vol mee, maar ik vind het vreselijk om op de foto te gaan. Ik ben dan ook diegene die altijd de foto maakt.

wat ik vooraf verwachtte & hoe ik de sessie heb ervaren

Ik ging er vrij blanco heen en had het voornemen op het lekker op mij af te laten komen. Ik heb ter voorbereiding thuis en stapel kleding sets gemaakt en kwam dan ook met een flinke koffer die amper dicht kon bij Kim aan.

De bevestiging gaf een boost zelfvertrouwen

De dag start heerlijk ontspannen met een kop koffie in de stoel bij Fleur voor de make up. Aangezien we gezellig kletsten ging de tijd razendsnel voorbij en voor ik het wist mocht ik mijn eerste outfit al aantrekken. Het moment dat je je zelf voor het eerst in de spiegel ziet was even spannend, aangezien ik normaal niet verder kom dan een beetje mascara, maar evengoed zeer tevreden! Gek om jezelf zo te zien. Met de tips van Kim voel je je in het begin een beetje ongemakkelijk, van ziet dit er op de foto wel goed uit? Maar nadat Kim dit liet zien ter bevestiging gaf dit een boost zelf vertrouwen!

wat ik ervaarde bij het zien van de sneak peeks op de achterkant van de camera en/of tijdens de reveal

Bij de foto reveal is het heel bijzonder om jezelf zo te zien! Met een beetje spanning stapte ik de drempel over met het idee, er zal toch wel iets tussen zitten wat ik mooi vind. En bij binnenkomst bleek al snel dat het moeilijk kiezen is. Super knap hoe Kim echt foto’s heeft weten te maken waarin ik mijzelf volledig herken, maar dan wel in een versie met een grote glimlach en stralend van zelfvertrouwen!

waarom ik deze ervaring aan iedereen zou aanraden

Het is voor de meeste vrouwen, Doutzen daargelaten geen gewoonte om een foto sessie van jezelf te laten maken. Dus extra bijzonder om het wel te doen en jezelf dit cadeautje te gunnen.

0
0

Zelfacceptatie

zelf acceptatie

Als je mijn atelier en blogs al wat langer volgt, weet je dat ik vaak praat over zelfacceptatie. Maar hoe zit dat eigenlijk bij mezelf?

Ik heb jaren lang mijn benen verborgen, zelfs al was het strakblauw en 39 graden, je had mij nooit in een jurkje met blote benen gezien. Gerelateerd daaraan: mijn gewicht. Jaren geleden woog ik op mijn allerzwaarst 93 kilo. En hoeveel kilo ik ook afviel, ik bleef onzeker over mijn lichaam. Na 2 zwangerschappen heb ik van beide kindjes nog wat kilo’s hangen her en der. 93 heb ik niet meer aangeraakt, maar toch ben ik voor het goede nog wel een beetje te zwaar… En helaas, was er na mijn zwangerschappen bar weinig meer over van mijn haardos. Dunne strookjes bros haar hingen op mijn hoofd, nog zo’n onzekerheid.

Nu, een aantal jaar verder, heb ik mezelf geaccepteerd zoals ik ben. En ben ik niet tevreden dan kijk ik hoe ik in actie kan komen om wel weer happy te zijn. Nu loop ik heerlijk over straat met blote benen in een mooi jurkje. Mijn lifestyle heb ik veranderd waardoor er, langzaam maar zeker, steeds wat meer kilo’s verdwijnen. Als ik nu in de spiegel kijk ben ik trots en blij met mijn lichaam. Het wordt steeds een beetje sterker en die ontwikkeling maakt me blij. En wat betreft mijn haar: daar help ik de natuur een klein handje bij. 😉
Maar deze stappen kan ik alleen maken omdat ik heb geaccepteerd wie ik ben. Hopen en dromen over een killerbody en een jaloersmakende bos haar helpt mij niet verder, omarmen van wie ik ben wel.

Deze foto is 3 jaar geleden gemaakt. Op het moment dat ik hem voor het eerst zag vond ik de foto verschrikkelijk. Een onderkin, veels te dikke wangen, piekerig en plat haar… Vandaag is dit één van mijn meest dierbaarste foto’s. Nu zie ik een jonge moeder die samen met haar kinderen ontzettend veel plezier maakt. Kinderen die nog klein zijn (want: mán wat gaat de tijd hard) en hun moeder knuffelen na een lange dag van huis te zijn geweest. Dit is de manier waarop ik herinnerd wil worden, als moeder die knuffelde met haar kindjes, die gewoon ongecompliceerd plezier maakte samen met hen. Die gewoon mama was. Wees lief voor jezelf!

0
2

Portretsessie met Petra

wie ben ik

Mijn naam is Petra. Geboren in Rotterdam, opgegroeid in Zwijndrecht met een uitstapje van ongeveer 9 jaar naar Friesland, nu weer terug in Rotterdam! Ben al 21 jaar gelukkig met Johan, die ik na 12,5 jaar ten huwelijk heb gevraagd. Nu dus dit jaar alweer 8 jaar getrouwd. We hebben een dochter, Danousha, van 9! Met wie ik dit jaar samen 50 jaar wordt! Groot feest dus in augustus. Ik ben eigenaar van een Business Center in Rotterdam, waar ik dagelijks enthousiast mijzelf kan zijn! Ik adem dienstverlenend en klantvriendelijkheid. Als je bij mij komt ervaar je de natuurlijkheid hiervan! Dit is dan ook de reden dat er bij mijn center alleen mensen werken die als doel hebben om mensen iets te brengen.

hoe ik naar mezelf kijk

Foto’s probeer ik dus altijd te vermijden… Als ik mijzelf daarop zie dan denk ik altijd: ‘Oh nee…. waarom sta ik nou weer zo…’ Dat werkt niet echt mee aan mijn zelfvertrouwen kan ik je vertellen! Met Kim ben ik in contact gekomen door Het Zelfvertrouwen Project wat ze draait voor kids, Danousha was mij al voorgegaan. Kim heeft mij het vertrouwen gegeven om zelf ook voor de camera te durven gaan staan en mooie foto’s te laten maken voor mijn website om zo ook de mensen die mij niet in het echt kennen te laten ervaren via een foto wie ik ben!

wat ik vooraf verwachtte & hoe ik de sessie heb ervaren

Zenuwachtig was ik uiteraard. De dag ervoor ben ik nog met Danousha naar de winkels geweest om wat kleuren te scoren. Normaal draag ik veel donkere kleuren en had dus nog niet veel gezelligheid in de kast hangen. Samen hebben we gekeken naar accessoires en ik was zeer tevreden over het resultaat. Visagie… tja ik vind dat altijd wel een dingetje. Vaak vind ik de make-up echt te overheersend. Maar ik begreep dat het op de foto’s echt niet te zien zou zijn. Nu moet ik toegeven inderdaad dat was zo! Ik was verbaasd over hoe mooi het was. Ik voelde me opeens een ‘echte vrouw’. Het was allemaal heel ontspannen, gezellig en er werd heel veel tijd voor genomen. Voelde me echt speciaal!

Ik voelde me opeens een 'echte vrouw'

Het was allemaal heel leuk, ontspannen en fijn. Heel professioneel ook, werd enorm op mijn gemak gesteld, wat heel prettig was. Was super verzorgd, kreeg divers drinken, hapjes etc.

wat ik ervaarde bij het zien van de sneak peeks op de achterkant van de camera en/of tijdens de reveal

Ik voelde me bijzonder, was me er niet van bewust dat ik er zo vrouwelijk uitzag!

waarom ik deze ervaring aan iedereen zou aanraden

Het geeft je vertrouwen maar bovenal is het ook erg fijn om zo eens tijd voor jezelf te hebben en in het middelpunt te staan.

meer weten over petra?

0
0

Prioriteiten stellen, hoe doe je dat?

kijk-portret-blondine-denim-1920

Als vrouw is er vaak zoveel dat we willen, moeten en vooral alles tegelijkertijd.  Je kunt zoveel ideeën, doelen, taken, werkzaamheden hebben dat je langzaam het overzicht een beetje verliest. Vervelend, want je wilt op het gebied van je werk, je relatie, je kinderen en je hobby het liefste een voldaan gevoel hebben. Zeker in weekenden zoals deze: met extra vrije maandagen en heerlijk zonnig weer. Gezellig met het gezin genieten is wat je wilt, maar ergens in je hoofd hoor je dat stemmetje dat er nog zoveel moet gebeuren. Ik begrijp je heel goed als je hier last van hebt, want ik zie het overal om me heen, én ik liep er zelf ook vaak tegenaan.  Maar je kunt er wat aan doen!

Overzicht

Een overzicht is mijn to-go taak wanneer ik prioriteiten wil stellen. Zorg dat alles wat je bezighoudt op papier komt te staan. Dus alle ideeën, werkzaamheden, en afspraken. Hierdoor creëer je duidelijkheid en meer rust in je hoofd. Misschien vraag jij je nu af waarom dit overzicht zo belangrijk is? Stel dat ik jou nu vraag wat je vandaag écht wilt of moet doen vandaag? Wat zal je dan antwoorden? Waarschijnlijk een hele hoop, met als resultaat dat je veel te veel te doen hebt in één dag. Wanneer je dit netjes in een lijst hebt staan heb je overzicht.

Is het belangrijk?

Ik hoor je haast denken: “Jaaa hóór, daar gaan we! Een aanslag op mijn schuldgevoel.” Ik snap het, je wilt ook alles doen voor iedereen, maar is het écht allemaal even belangrijk? Moet je dingen persé vandaag? Of kan dat ook wachten tot morgen? Maak een to-do lijstje met dingen die je vandaag gedaan wilt hebben. Bepaal daarbij waarom je het belangrijk vindt en of het iets is wat je als eerste gedaan zou willen hebben als je de rest van de dag ziek in bed zou moeten doorbrengen.

Plannen!

Wanneer je goed opschrijft hoeveel tijd je kwijt bent aan al je taken kun je een realistische planning maken. Plan dag voor dag, of meteen voor de hele week. Als het jou maar rust geeft. De kunst is om je dagen niet te vol te plannen, want er komt genoeg tussendoor. Denk aan telefoontjes, onverwachte schooltripjes, een vergeten broodtrommel van de kinderen…

Ik vind het heerlijk om een overzicht voor de hele week te maken. Zo kan ik in één oogopslag zien wat er die week moet gebeuren. Netjes in verschillende vakjes en voor elke aard van de klus een eigen kleur. Ik gebruik daarvoor, heel simpel, Google Calendar. 🙂

Maar vergeet vooral jezelf niet

Het klinkt als een open deur, maar vergeet vooral jezelf niet in te plannen. Elke dag wat tijd voor jezelf nemen zal je helpen om veel liever voor jezelf te zijn. In de drukke dagen van tegewoordig lopen we onszelf zo snel voorbij. In het atelier zie ik vrouwen altijd zo bijkomen! Doordat we ze in de watten leggen, naar ze luisteren en ze te laten zien dat zij ook belangrijk zijn, vinden ze zichzelf weer terug! Dagelijks zijn we getuige van de impact van tijd voor jezelf. Ik vind het soms zo erg om te zien dat sommige vrouwen zichzelf zo weg hebben gecijferd dat ze gewoonweg vergeten zijn hoe het is om vooral zichzelf te zijn. Wanneer ik ze dan kan laten zien wie ze zijn, ze weer blij worden van hun spiegelbeeld, en ze met een volledig nieuwe mindset de deur uitlopen is dat zo gaaf om te zien!

Na een ontbijtje in de tuin vanmorgen had ik een revealafspraak in het atelier. Nadat deze klaar was heb ik daarvan de administratie bijgewerkt. Omdat ik precies weet hoeveel tijd ik hieraan gemiddeld kwijt ben, had ik deze zo gepland dat we erna heerlijk konden genieten van een lunch op een terras. Na de lunch gingen we met het gezin naar het meer in ons dorp. Heerlijk genieten van de zon, elkaar en een picknick diner. Zo heb ik gewerkt en schuldenvrij vrijetijd gehad. Ik vind het zo fijn als ik kan ervaren. Genieten van de kleine details, zien hoe de zon schittert op het water, het prachtige geluid van de schaterlach van de kinderen, het verkoelende briesje voelen dat onze huid streelde. Genieten van het hier en nu, dát is het allerbelangrijkste! Geniet van de mooie dagen!

0
0

Portretsessie met Josie

wie ben ik

Mijn naam is Josie. Ik ben getrouwd met Onno en samen hebben we twee lieve kindjes, Bram en Siem. In het dagelijks leven werk ik parttime en geef ik vioolles. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn gezin en familie.

hoe ik naar mezelf kijk

Persoonlijke verzorging vind ik belangrijk. Ik ga echt niet elke dag helemaal opgedoft in jurkjes en hakken door het leven maar ik wil er wel “verzorgd” en dus fris en fruitig uitzien. Dat betekent voor mij: schoon en fris haar; gepoetste tanden; schone handen en nagels; schone en frisse kleding; make-up (dat hoeft niet veel te zijn). Of ik graag op de foto ga? Ik kan niet goed poseren en vind zelf vaak dat ik er gek op sta wanneer ik dat doe.
Ik ben meestal degene die foto’s maakt van manlief en kinderen dus zelf sta ik er zelden op.
Maar ik vind het wel heel leuk om foto’s te hebben van mezelf met hen.		

wat ik vooraf verwachtte & hoe ik de sessie heb ervaren

Kim heeft me gevraagd inspiratie op te doen en haar te laten zien wat ik mooi vind. Ik vertelde haar dat ik zo van de Bohemian (chic) style houd; lekker dromerig, blote voeten, kleurrijke stoffen, kant en kralen, fantastische sieraden. En… de bloemenkrans. Ik droeg een bloemenkrans toen ik trouwde met Onno maar ik zou elke dag wel een bloemenkrans willen dragen! Kim heeft verschillende uitbundige bloemenkransen in haar atelier dus wat verheugde ik mij hierop. Ter voorbereiding op de shoot heb ik kleding uitgezocht. Met het advies van Kim om voor stoffen te kiezen met een mooie structuur zoals kant, zijde, fluweel. Daarnaast kreeg ik van Kim een checklist met handige tips om me voor te bereiden.

We hebben gelachen, het was echt leuk en gezellig.

Tijdens het consult heb ik ongeveer een uur bij Fleur in de stoel gezeten voor de make-up. Dat was al een klein feestje op zich. We hebben gezellig gekletst, ik werd verwend met kopjes thee, wat lekkers en een smoothie. Daarna mocht ik mezelf in de spiegel bekijken en het resultaat mocht er wezen. Heel mooi! We konden beginnen met de shoot. Ik zei het al, ik heb geen idee hoe ik moet poseren, daar ben ik heel knullig in. Toch voelde ik me niet ongemakkelijk of onzeker want Kim gaf me aanwijzingen en stelde me geheel op m’n gemak. We hebben juist gelachen, het was echt leuk en gezellig. Later kwamen Onno en de kindjes nog om foto’s te maken van ons als gezin. Eindelijk hebben we die nu ook, zo leuk!

wat ik ervaarde bij het zien van de sneak peeks op de achterkant van de camera en/of tijdens de reveal

Tijdens de shoot liet Kim me af en toe al wat foto’s zien. Zo had ik mezelf nog nooit gezien op een foto. Wat ik dacht? Ik kan wel in een modeblad, hahahaa! Prachtig!

waarom ik deze ervaring aan iedereen zou aanraden

Kim en Fleur hebben echt hun best gedaan om er een heerlijke dag van te maken vol plezier, luxe-gevoel en natuurlijk prachtige foto’s. Dat hebben ze meer dan waargemaakt. Een aanrader!

0
0

Kijk!

Als klein meisje, op de basisschool, zag ik er met mijn iets gelige huid en grote lippen anders uit dan de rest van mijn klas. Met als resultaat dat ik vaak het mikpunt van pesterijen was.  Later als puber, en de make-up ontdekte, durfde ik geen lippenstift of lipgloss te gebruiken, bang om de aandacht te vestigen op mijn mond. Ook als jonge moeder was ik zeker niet tevreden met mezelf, sterker nog ik vond bijna niks goed aan mezelf. Er was altijd iets dat beter kon, perfecter of mooier. Ik kon altijd nog aardiger zijn, liever, meegaander… Ik zag alleen mijn negatieve kanten, mijn positieve eigenschappen ervaarde ik als vanzelfsprekend en vielen me niet eens op.

Door mijn eigen ervaringen en persoonlijke ontwikkeling weet ik inmiddels wel beter. Als je niet van jezelf houdt, kun je ook niet van een ander houden. En juist dat is wat we allemaal graag willen, elkaar liefhebben. Maar het begint allemaal bij jezelf. En juist daarom is het zo belangrijk dat je jezelf accepteert. Dat je weer van jezelf gaat houden. Je gaat hierdoor niet alleen anders leven, maar het stelt je ook in staat om meer liefde te geven en minder angsten toe te laten.

Er zijn talloze manieren waarop je dit voor jezelf kunt realiseren: je kunt kiezen om zelfhulpboeken te lezen, naar meetings te gaan, of therapieën te volgen. Maar je kunt ook een dag bij ons in het atelier doorbrengen. Het geweldige is dat jij door de foto’s gaat zien hoe wij jou zien en hoe anderen jou zien. Ze laten niet jouw spiegelbeeld zien, dat wordt gesaboteerd door negatieve gedachtes, maar jouw echte ik – op haar allermooist. Foto’s die klaar zijn om je te verbazen. Vier de liefde voor jezelf!

Deze week lanceren we onze nieuwe campagne: KIJK. Een campagne met een belangrijke boodschap: namelijk KIJK. Yes, it’s all in the name. Het ligt voor de hand, maar wanneer je écht kijkt vallen je opeens veel meer details op.

Kijk eens naar jezelf
Kijk naar wie je bent
Kijk hoe gegroeid je bent
Kijk naar wat je hebt bereikt
Kijk hoe mooi je bent
Kijk naar wat jij wilt doorgeven

Kijk zo zie ik jou!

 Ik leer je graag opnieuw naar jezelf kijken. Ben je er klaar voor om even écht goed voor jezelf zorgen & wil je meer informatie? Schrijf je dan via de knop hieronder vrijblijvend in en je ontvangt tevens de nieuwsbrief mét ons gratis digitale magazine!
Ja, ik wil meer informatie!
0
0

Voel je zelfverzekerder en mooi. 5 tips voor toffe foto’s.

Sta jij altijd stom op de foto? Heb jij op foto’s altijd een onderkin? Is jouw selfie altijd mislukt? We kennen allemaal die situatie waarin er onverwacht een foto van je genomen word, resulterend in een plaatje met een vreemde expressie of vanuit een onflatterende hoek. Maar onthoud goed dat je er in real life niet zo uit ziet, wees daarom lief voor jezelf. Wanneer je het wel ziet aankomen zijn er simpele stappen die teleurstellingen kunnen voorkomen. In dit blog behandel ik 5 stappen waardoor jij je vanaf nu op elke foto zelfverzekerder en mooier zal voelen. En het maakt niet uit waar je bent, wat je draagt of wie de foto neemt. Klinkt goed he?! Gebruik gewoon deze tips wanneer je en camera op jou gericht ziet worden.

Stap 1 | haar & make-up touch up

Wanneer je 3 minuten hebt:

Zoek een spiegel en werk je haar en make-up bij.

    • check je gebit (denk aan spinazie…)
    • dep wat glans van je gezicht weg met een papieren tissue
    • breng wat lipstick of gloss aan op je lippen
    • geef je kapsel een volume boost (want onthoud: haar ziet er op foto’s platter uit)

Wanneer je 1 minuut hebt:

Geen tijd om een spiegel te zoeken? Vraag een vriend of vriendin om je gebit te checken. Breng wat lippenbalsem/gloss aan (in ieder geval een beetje op het midden van je onderste lip), en werk even flink je handen door je kapsel.

30 seconden of minder

Sta je oog in oog met een lens? Bijt, terwijl je met je handen je kapsel wat meer volume geeft, een paar keer op je lippen om ze wat meer kleur te geven. Ga met je tong een paar keer over je tanden (en doe een schietgebedje dat er geen verdwaalde lunch restjes tussen zitten). Lik dan over je lippen voor een beetje glans, hoop dat je dit niet op het moment van het shot deed, en lach!

Stap 2 | vind het juiste licht

The power of light

Licht kan je 10 jaar ouder of 10 jaar jonger maken. Hard licht maakt je ouder, maakt diepe onflatterende schaduwen en maakt dat je er vermoeid uitziet. Hard licht is bijvoorbeeld fel zonlicht recht van boven. Het tegenovergestelde van hard licht is plat licht, dit is wat je wilt want het benadrukt jouw mooie punten. Plat licht is licht recht van voren, het liefste gefilterd of in de schaduw.

Help bij het zoeken van de beste plek

Ervan uitgaande dat de foto niet gemaakt gaat worden door een professionele fotograaf, die natuurlijk de do’s en dont’s weet, zullen je vrienden je dankbaar zijn wanneer jij een locatie aandraagt die hen (en jou) er fantastisch uit doet laten zien!

Ga voor het grootste raam staan

De beste positie is om naar het licht te kijken, met diegene die de foto maakt precies tussen jou en het raam in, of een beetje naar de zijkant.
Wanneer je vrijwel geen controle hebt over waar jullie moeten gaan staan, zorg er dan voor dat in iedergeval het puntje van je neus wijst naar de felste lichtbron.

Stap 3 | neem een stap terug

Camera’s creëren vervorming

Heb je weleens een selfie genomen waarbij je dacht: “jemig, mijn neus ziet eruit als een extra large exemplaar”? Wanneer je de camera op een arm lengte houdt, is er een berg aan vervorming.
Voor de ultieme selfie, maak deze van je weerspiegeling in de spiegel zodat je een klein stapje naar achter kan nemen. Of makkelijker, geef de camera aan een vriendin.

Dichtbij de camera = groter

Alles dat zich dicht bij de camera bevindt zal groter worden, dus probeer een stapje terug te doen van de fotograaf, zeker wanneer je je binnen anderhalve meter bevindt.

Verder van de camera = kleiner

Wanneer je je bewust bent van je derriére, dan wil je niet dat het onderste deel van je lichaam zich dichter bij de camera bevind dan je gezicht. Mijn tip: leun altijd een beetje naar voren wanneer er een camera in je gezichtsveld komt. Dit werkt zowel zittend als staand perfect!

Stap 4 | strike a pose

Breng je voeten in positie

Draai een beetje weg van de camera, zonder dat je geheel zijlings draait. De beste manier om dit te doen is door een halve stap terug te nemen en breng je gewicht over op deze achterste voet. Zet je voorste voet op de bal van je voet/of op je tenen en draai je knie een beetje in.

Armen iets naar achter en naar buiten

Breng je achterste arm naar de buitenkant van je lichaam en laat hem rusten op je heup. Je voorste arm mag iets van je lichaam af, en/of laat je hand rusten op je heup.

Maak je lang

Maak jezelf zo lang mogelijk door je rug iets uit te rekken. Zorg ervoor dat je je adem niet inhoudt, want dit kan ervoor zorgen dat je er een beetje opgeblazen uitziet.

Doe de “schildpad”

De meest hilarische uitleg die ik altijd geef in het atelier is de schildpad. We lachen er altijd smakelijk om, maar dit zorgt serieus voor die mooie separatie van je kin. Duw je gezicht richting de camera, zoals een schildpad uit zijn schild komt, en duw dan je voorhoofd iets naar beneden.

Stap 5 | lach hardop

Voorkom een neplach

Het enige dat nog erger is dan de enige in de foto zijn die niet lacht, is een neplach. Of jouw versie nu een kleine ogen grimas is óf één met een samengeknepen mond, een neplach zie je meteen.

Bulder van het lachen

Mijn beste tip voor die neplacher is om letterlijk hardop te lachen. Zelfs de slechtse, nepste bulder lach is perfect, want zij zorgen ervoor dat uiteindelijk die echte lach zich een weg baant naar jouw gezicht en je ogen lachen mee. Een ander voordeel van deze tip is dat niet alleen jij er geweldig uit gaat zien, maar je vrienden zullen ook écht lachen!

Dr. Mc Dreamy

Voor die sexy, uitdagende, niet lachende look (zonder boos te kijken) denk aan de knapste man of vrouw die jij je kunt voorstellen en stel je voor dat hij of zij de foto maakt. Succes verzekerd!

0
0

Leef jij met passie?

portret viool fotoshoot

Afgelopen week postte ik deze foto op mijn Facebookpagina en Instagram. Ik schreef een stukje over passie en hoe mooi dat eigenlijk is. Daarop kreeg ik zoveel persoonlijke berichtjes, dat ik besloot deze blogpost eraan te wijden: leven met passie.

Want wat is dat nou eigenlijk, leven met passie?  Volgens de dikke vanDale betekent passie: hartstocht, drift; hartstochtelijke liefhebberij. Maar hoe voeg je dat nu bewust toe in je dagelijkse leven? Je bent een mama, een vrouw, een vriendin, een (schoon)zus, een dochter, een werkneemster… Van alle kanten wordt er druk op je gelegd, waar haal je de tijd vandaan om te doen wat je leuk vind?

Mijn eigen situatie is een treffend voorbeeld. Vanaf het moment dat ik kinderen kreeg veranderde er iets in mijn leven. Iets wat ik wel om mij heen had gehoord, maar nooit zo erg bij stil had gestaan. Ik was vervuld met liefde voor die twee kleine hummeltjes, maar de tijd voor mijzelf werd schaarser. Ik stond op, zorgde voor de kinderen, haalde boodschappen, werkte voor een baas en deed het huishouden. Elke dag weer, op de automische piloot. Mijn mooie eigenschappen verdwenen naar de achtergrond. Mijn talent gebruikte ik niet. Op een bepaalde manier kun je wel zeggen dat ik stopte met “mijn” leven leiden. En dat maakte mij nou niet per definitie een leuker mens.
Tot de dag dat mijn toemalige werkgever bijna al zijn personeel op straat zette. Opeens hoefde ik niet meer te doen wat ik eigenlijk niet wilde doen. Ik voelde opluchtig maar was ook in de war. Plots was mijn automatische piloot verstoord.  Lange tijd wist ik niet hoe ik nu verder moest – maar ik wist wel dat ik nooit meer zonder passie en mijn talent mijn leven wilde leven. Het was mijn man die zei: “lieverd, misschien is dit het moment om te gaan doen wat je altijd al wilde doen.” En dat was fotograferen.

Maar hoe zit dat met jou? Ga jij ook altijd maar door? Draait de wereld om iedereen behalve om jou? Voel jij dat alles wat je doet voor lief wordt genomen? Dat je alleen maar MOET? Ik spreek elke week vrouwen in het atelier die zich hierin herkennen, dat ze juist een shoot bij mij boeken om zichzelf weer zichtbaarder te maken. En dat is mooi, want wij vrouwen leven een heftig leven. We leggen onszelf zoveel dingen op die moeten. En weet je wat het gekke is? Dat moet je van jezelf, van jouw eigen hoofd. Wanneer je daar nou even uit stapt en kijkt naar alles om je heen, écht ziet wat er om je heen is, dan kom je weer terug naar je echte ik. Je ziet opeens weer jouw mooie eigenschappen, talenten en passie. En je durft ze weer toe te laten.

Fotograferen is mijn passie, het laat mijn bloed sneller stromen. Als ik aan het werk ben, ben ik nooit aan het werk. Ik geniet van elke minuut die ik doorbreng met mijn camera. Vrouwen laten zien dat zij oprecht mooi zijn en een zelfvertrouwenboost geven, zeker wanneer zij zelf vinden dat ze écht niet mooi zijn of het haten om hun foto te laten nemen, geeft mij energie. Ik haal daar heel veel voldoening uit. Het zorgt ervoor dat ik een bult energie krijg die ik thuis weer over kan brengen op mijn kindjes en man. En dat zorgt er weer voor dat het thuis gewoon lekker loopt en ik nog meer kan genieten van alle momenten die wij samen beleven.

Een shoot in het atelier brengt je naar de basis. Écht even tijd voor jezelf, jezelf verwennen, samen met ons team je zelfvertrouwen weer terugbrengen en met een goede energie en opgeheven hoofd weer naar buiten lopen. Geef jezelf een compliment “ik ben trots dat ik dit voor mijzelf heb gedaan” en blijf jezelf elke dag een compliment geven. Dan ga je niet meer terug op die automatische piloot, vind je tijd om datgene te doen wat je leuk vind en kun je genieten van alle kleine dingen die voorbij komen. Dan leef je met passie, voel jij je goed en jouw omgeving ook!

0
4

Portretsessie met Nathalie

wie ben ik

Ik heet Nathalie Nijmeijer en ben geboren in Thailand. Ik ben geadopteerd toen ik vier maanden oud was. Ik ben dit jaar gescheiden en heb 2 lieve jongens van 10 jaar en 9 jaar. Ik werk in de thuiszorg en dat doe ik met veel plezier.

hoe ik naar mezelf kijk

Heb altijd mijzelf op de laatste plek gezet want ik sta altijd voor anderen klaar in welke situatie ze ook zitten. Maar dit keer was het tijd om mijzelf eens in het zonnetje te zetten na alles wat ik heb meegemaakt.

wat ik vooraf verwachtte & hoe ik de sessie heb ervaren

Ik had geen idee hoe zo’n shoot eruit zou zien maar wilde een nieuw begin van mijn leven. De nieuwe ik kon ik maar op 1 manier laten zien dus had ik de stap genomen om een fotoshoot mijzelf cadeau te geven. En ja, wat neem je mee dat was echt nog wel een dingetje, maar op 13 februari was de dag dat het ging gebeuren. Eerst de make-up van Fleur, en jeetje wat heb jij mij mooi gemaakt, de fotoshoot kon beginnen!

Kim wat deed je het geweldig je gaf me zo'n goed gevoel!

Kim wat deed je het geweldig je gaf me zo’n goed gevoel! Hoe ik moest staan, zitten en kijken… het was eerst heel spannend voor mij maar daarna ging het vanzelf geweldig! En ja dat gaf me opeens zoveel zelfvertrouwen… want jij liet me zien wie ik ben en dat ik wel trots op mezelf mocht zijn!

wat ik ervaarde bij het zien van de sneak peeks op de achterkant van de camera en/of tijdens de reveal

En ja toen was het 20 maart de dag dat ik mijn foto’s mocht bekijken. Jeetje ik werd er stil van. Wat waren ze prachtig! Elke foto had wel iets over mij te zeggen en ja dan moet je kiezen… pfff dat werd moeilijk! Maar ik heb mooie foto’s uitgezocht waar ik ontzettend blij van werd. Ik heb die foto’s gekozen omdat ik mijn echte ik hierin terug zag, want na alle tegenslagen die ik had kon ik eindelijk weer zien dat mijn zelfvertrouwen weer terug was. Dankzij jou Kim! Wat ben ik trots op mijzelf dat ik deze kans bij jou mocht doen.

waarom ik deze ervaring aan iedereen zou aanraden

Als je echt iets van jezelf wil laten zien dan zou ik zeggen pak je kans! Want echt je bent een ervaring rijker! Wat een top team zijn jullie Kim en Fleur.

0
0

Portretsessie met Judith

wie ben ik

Ik ben Judith, 29 jaar en geboren en getogen in Uitgeest. Ik woon nu samen met mijn lieve vriend en onze kat. Velen kennen mij met lang haar en ik krijg altijd veel complimenten van kappers. Tot ik op het idee kwam om mijn haar te gaan doneren. Hoe mooi is het om iemand anders blij te maken met iets wat bij mij groeit als kool. Ik ben nu al een aantal jaar aan het sparen om het op de gewenste lengte te hebben. Om ook nog iets voor mijzelf te houden besloot ik het vast te leggen in een fotoshoot.

hoe ik naar mezelf kijk

Ik gebruik niet veel make-up of cremetjes, maar vind het wel belangrijk om er goed uit te zien. Het shoppen zelf voor kleding komt niet heel vaak voor. Ik koop niet snel iets nieuws, maar als ik iets koop vind ik het belangrijks dat het leuk staat en lekker zit. Vroeger vond ik het nooit leuk als mijn moeder mij op de foto wilde zetten. Soms klikte ze precies op het moment dat ik boos keek, haha verschrikkelijk.. Ik kan daar nu wel om lachen. Tegenwoordig vind ik het wel leuk om op de foto te gaan en iets van mezelf vast te leggen. De tijd gaat zo hard, voor ik het weet is er alweer een jaar voorbij.

wat ik vooraf verwachtte & hoe ik de sessie heb ervaren

Ik kreeg van een aantal hele lieve vrienden een bon bij Kim de Vries cadeau. Ik vond het heel spannend en wist niet precies wat ik kon verwachten. Kim nodigde mij uit om de kleding en details te bespreken. ‘Iets chiquer dan wat je normaal aan zou doen’ adviseerde zij mij. Ik had nog een paar mooie jurken hangen en net een nieuwe jumpsuit gekocht die ik graag wilde gebruiken in de shoot. Toen ik bij haar voor de deur stond deed een hele warme en lieve vrouw de deur open. Ik voelde mij meteen op mijn gemak. Ze vertelde mij wat voor shoots ze allemaal deed en welke mogelijkheden er zijn. Ze gaf aan dat mijn haar en make up gedaan zouden worden door Fleur. Deze ontmoeting gaf mij veel rust en vertrouwen en ik kreeg steeds meer zin in de shoot!

Achteraf ging het allemaal vrij gemakkelijk en was mijn onzekerheid helemaal niet nodig

Ik kwam eigenlijk een beetje zenuwachtig binnen. Ik merkte dat ik het toch wel spannend vond. Wat als de shoot toch niet wordt zoals ik graag wil. Kim en Fleur vertelde dat alles goed zou komen en namen alle tijd om mij gerust te stellen. Fleur heeft mijn haar in de krul gezet en prachtige make up op mijn gezicht aangebracht. Toen ik mijzelf aankeek in de spiegel dacht ik wat zie ik er mooi uit en heerlijk om even lekker in de watten gelegd te worden. De eerste klik van de camera vond ik heel erg spannend. Al snel gaf ik mij over aan het moment en begon ik te genieten. Tijdens de shoot zette Kim mij in een aantal posities en ze had al mijn vertrouwen. Ik voelde mij op dat moment prachtig. Achteraf ging het allemaal vrij gemakkelijk en was mijn onzekerheid helemaal niet nodig. Ik had verwacht dat het atelier veel groter zou zijn, maar tijdens de shoot ervaarde ik dat er echt niet veel ruimte nodig is om een shoot te doen.

wat ik ervaarde bij het zien van de sneak peeks op de achterkant van de camera en/of tijdens de reveal

De foto’s die ik tijdens de shoot mocht inzien gaven mij rust. Een ander kan mij wel mooi vinden, maar vind ik dat zelf ook wel. Ik vond de foto’s prachtig en daardoor kon ik nog beter ontspannen en genieten. Toen ik terug mocht komen om de foto’s uit te kiezen verbaasde het mij soms hoe ik op foto’s stond. De 1 nog mooier dan de ander. Bij sommig foto’s dacht: Ben ik dat echt? Wat sta ik er ontspannen op en op andere zelfs sexy. De shoot heeft mij wel meer zelfvetrouwen gegeven en een andere kijk op wie ik ben/ook kan zijn, Ik had niet verwacht dat de shoot zoveel impact op mij zou hebben. Ik kijk terug naar een hele mooie warme ervaring met professionele lieve mensen die echt weten wat ze doen.

waarom ik deze ervaring aan iedereen zou aanraden

Ik wil andere vrouwen zeggen dat het een unieke beleving is. Het is niet zomaar een shoot. Kim en Fleur maken het echt persoonlijk en gaven mij het gevoel dat alles mogelijk is. Het resulaat is prachtig en mooi om te hebben. Niet alleen voor later maar ook voor nu.

meer weten over judith?

Facebook.com/judith.noom

portrait white backdrop pink silk dress
portrait golden backdrop sue bryce
portrait grey backdrop lindsay atler
portrait black backdrop
0
3