Atelier Kim de Vries | Echt
22846
post-template-default,single,single-post,postid-22846,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Echt

Vandaag is mijn verjaardag. 33 jaar ben ik geworden. Dat vier ik officieel morgen, met taart en visite. Maar vandaag stiekem ook een beetje, door samen met mijn gezin uit eten te gaan in ons favoriete restaurant. Op een verjaardag ga ik ook altijd een beetje terug in de tijd. Ik hou ervan om even op een rijtje te zetten wat er is gebeurd. Als ik terug kijk op de afgelopen, laten we zeggen, 25 jaar dan valt het me op dat ik niet alleen als Kim ben gegroeid: van meisje naar vrouw, maar ook mijn gedachtes en conditionering is aan verandering onderhevig. En dat merk ik vooral aan de laatste 3 jaar.

Voordat ik als zelfstandige werkzaam was, leefde ik vooral van buiten naar binnen. Ik deed er alles aan om leuk gevonden te worden, maakte me altijd druk over wat anderen van mij vonden. Als ik ergens heel blij van werd dan toetste ik dat eerst aan mijn omgeving: zou het wel geaccepteerd worden, wat zullen ze wel niet van me denken? Ik was altijd bang dat er achter mijn rug om over mij gepraat zou worden. Ik had een functie bij een werkgever waar ik niet meer paste. Maar mijn baan zorgde ervoor dat ik mijn rekeningen kon blijven betalen. Mijn uiterlijk was ook altijd een hot-item. Want was ik niet te dik, had ik een mooi kapsel, zat mijn make-up wel goed, had ik de juiste kleren aan…

Ik leef nu andersom, van binnen naar buiten. Ik leef op intuïtie, werk vanuit mijn gevoel. Als het niet goed voelt wat ik doe, stop ik ermee. Als iedereen tegen mij zegt dat het echt een heel stom idee is, terwijl ik er 100% in geloof, ga ik er gewoon mee door. Als ik nu iets doe, of het nu werk of privé is, het past bij me. Ik word er blij van en het geeft me zelfvertrouwen. Terugkijkend was ik hiervoor niet vanuit mezelf bezig en dat maakte me ongelukkig. Het was een periode waar ik nu een dikke streep onder heb gezet. Deze omslag ging niet vanzelf, daar was (en is nog steeds elke dag) hard werk voor nodig. Ik lees enorm veel. Geen romans, maar boeken die mij helpen bij elk vraagstuk dat mij bezig houdt. We noemen het hier thuis gekscherend mijn “zelfhulpboeken-verslaving”. Pagina na pagina kan ik verslinden, alle informatie tot mij nemend als een spons. Ook kom ik elke maand samen met een Mastermind groep. Een hele fijne groep “like-minded” onderneemsters waarbij we elkaar ondersteunen in onze business. Ik ga naar seminars en volg coachingstrajecten. Het is mijn reis naar de persoon die ik wil zijn. Ik vertrouw hierdoor meer en meer in mezelf, en kan mezelf veel meer liefde geven.

Begin dit jaar maakte ik samen met mijn beste vriendin mijn jaarlijkse Vision Board. Op dat bord stond onder andere dat ik graag 10 kilo wilde afvallen. Dat klinkt misschien gek: accepteren wie je bent en dan toch willen afvallen. Maar het was voor mij een logisch gevolg van mijn manier van leven. Ik kon enkel en alleen gelukkig zijn met wie ik ben als ik mijn lichaam gezond hou. Nu, op mijn 33ste verjaardag is het gelukt. En ik voel me geweldig. Ik kan van mezelf houden en in de spiegel zeggen dat ik mezelf mooi vind. Mijn nieuw hervonden zelfliefde zorgt ervoor dat ik vrolijker en zelfverzekerder ben, iets wat mijn omgeving ook merkt! Ze zien dat ik straal, dat het goed gaat en dat ik een veel leuker persoon ben. Zo bijzonder wat zelfliefde met je kan doen!!!

En dat vier ik vandaag met deze foto. Een foto (bijna) puur natuur. Geen foundation, concealer, blush, highlighter, lippenstift, geen retoucherende Photoshop handelingen… Het enige dat ik aan make-up draag is een beetje mascara, een wenkbrauwpotloodje en lippenbalsem. En natuurlijk de juiste belichting. Je kunt de vlekjes en onzuiverheden op mijn huid zien, maar het is wie ik ECHT ben. Deze foto weerspiegelt waar ik voor sta: “hou van wie je bent, omarm jouw schoonheid en je zult zien dat het je heel veel zal brengen!” 

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.