Een shoot met: Nienke van den Berg

NIEUWE LOOK & FEEL

Deze shoot was zo heerlijk! Nienke had mij gevraagd om nieuw beeld van haar te maken waarmee ze haar showreel kon aanvullen. Een showreel is een korte video die een impressie geeft van wat een acteur of presentatrice eerder heeft gedaan in zijn of haar carriere.

Nienke heeft lang gewerkt als presentatrice bij Zappelin, het kleuter- en peuterblok van de NPO. Nu zij een andere weg is ingeslagen en haar jonge doelgroep achter zich heeft gelaten, werd het tijd voor een nieuwe ‘tone-of-voice’ in haar beeld. Omdat Nienke tevens werkzaam is als vocalcoach bij  The Voice of Holland en Babette Labeij Music Academy, gingen we op zoek naar een look en feel die past bij haar huidige werkzaamheden, maar die ook past bij haar wensen voor de toekomst.

BOLD POSES

De dag begon met haar en visagie van mijn vaste hair & makeup artieste Aeola Relouw. Niet alleen een heerlijk verwenmoment, maar het maakt ook dat je jezelf letterlijk ziet transformeren in de beste versie van jezelf. Met al je mooiste punten uitgelicht en met goed haar!

Als locatie kozen we voor het Westergas terrein in Amsterdam. Bij haar wens om vaker dagvoorzitter te mogen zijn paste deze multifunctionele plek perfect. Ook het volwassen, industriële karakter van deze locatie is een mooi contrast tegen het jonge en kleurrijke imago dat zij tot nu toe droeg. De mooie gashouder, de ruwe stenen, het ruime terrein en het terras van Bar Kantoor dienden als achtergrond voor haar beeldbank.

Met Nienke samenwerken was een feestje. Mijn werkwijze is altijd relaxed en vooral gericht op verbinding. Aeola en ik zorgden ervoor dat op elk beeld de details klopten. We hebben plezier gemaakt en genoten – en dat zie je terug in het beeld! En samen met de toffe outfits, bold poses, relaxte expressies en een heerlijk zonnetje zorgden we als team voor een reportage vol divers beeldmateriaal.