OVER KIM

In april 2019 stond mijn leven op z’n kop. Een gebeurtenis die ervoor zorgde dat alle (zorgvuldig) opgebouwde lagen en maskers van me af konden vallen. Er kwam eindelijk een antwoord op de vraag waar ik zoveel mee bezig was: wie ben ik werkelijk?

Opeens werd alles zo duidelijk! Dat juist dít, nú gebeurde was geen toeval. In één klap was mijn leven anders. Ik kon niet meer de façade van de ‘sterke Kim die het wel even allemaal alleen doet & altijd de touwtjes in handen heeft’ volhouden.

Deze situatie zorgde ervoor dat ik niets anders kon dan naar binnen keren, om mijn angsten en schaduwzijden onder ogen zien. Om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn emoties, mijn triggers en trauma’s. Om mij laag na laag dichterbij mijn essentie te komen.

DAT WAT MIJN LEVEN VERANDERDE

Ik runde een succesvol bedrijf waar ik als fotograaf de meest toffe ondernemers mocht vastleggen en producties mocht ontwerpen voor publicaties in nationale en internationale magazines. Ik werkte keihard en kwam daardoor op de meest waanzinnige plekken, van Gibraltar tot een ‘corner-office’ op de Zuidas en tikte met gemak dikke omzetten aan voor een even dikke bankrekening. Voor de buitenwereld leek het alsof ik het perfecte leven leidde. Maar diep van binnen was ik rete ongelukkig.
8 jaar lang was ik een succesvol fotograaf & ondernemer – op papier. Maar een gevoelsmiljonair? Not so much. En ergens wist ik dat ook wel, want er zat continue zo’n irritant stemmetje in mijn hoofd. Maar die kon ik maar beter gewoon negeren, want die zei allemaal dingen tegen mij die ik helemaal niet wilde horen. Stel je eens voor zeg… Stoppen?! Maar wat dan?! En hoe dan?! En financieel dan?! Nee hoor, wegstoppen dat stemmetje en geen aandacht meer aan besteden.

Tot op die maandagochtend in april, 08:30 uur. Ik zit samen met mijn man en dochter verbijsterd naar de huisarts te kijken die druk belt met de kinderafdeling van het ziekenhuis. Mijn gevoel was juist. Ik wist dat er iets niet klopte.

Onze dochter bleek diabetes type 1 te hebben en werd die dag doodziek opgenomen in het ziekenhuis. Dat ik doorzette, meer onderzoeken wilde, omdat ik voelde en ergens gewoon wist dat het niet klopte bleek de juiste keuze. Hoe gek het ook klinkt, ondanks de situatie was ik dankbaar. Ik was dankbaar voor mijn intuïtie die mij, na al die jaren van ontkenning en wegstoppen, toch niet in de steek had gelaten. Het was het startsein van alles waar ik nu mee bezig ben.

NIEUWE START

Ondanks een enorme angst om het anders te gaan doen, maar geïnspireerd door mijn dochter, maakte ik het besluit om het ‘zoete’ weer in mijn leven toe te laten. Maar omdat te mogen en kúnnen doen, mocht ik eerst met mijzelf aan de slag.

Al sinds het begin van mijn ondernemerschap volgde ik trainingen, opleidingen en liet ik me doorlopend coachen. Omdat ik altijd het gevoel had dat er iets ontbrak. Maar door de diagnose van mijn dochter werd het me opeens duidelijk: het was ík die ontbrak. Ik zocht het altijd buiten mezelf omdat ik niet in contact stond met mijn ware zijn, mijn zelfbewustzijn en mijn vertrouwen. 

Jaren geleden maakte ik tijdens een training kennis met (familie)opstellingen. Ik vond het magisch. In dit process wist ik ook: dit is wat me nu gaat helpen. Met opstellingen ging ik de diepte in. Nog meer ego. Nog meer laagjes. Nog meer pellen. Totdat ik voelde: maar dít is wie ik ben, wat ik wil, waar ik goed in ben. Ik voelde me gesterkt om de impactvolle keuze te maken om mij te laten omscholen tot systemischcoach en uit mijn gezonde en succesvolle fotografiebusiness te stappen.

Ik kwam eindelijk los van ‘hoe het hoort’ en terug bij mezelf. Ik zag mezelf als een zaadje vol kiemkracht wat met liefde, zonlicht en verzorging uit zou kunnen groeien tot iets heel erg moois. Al dat moois, verstopt in het zaadje, zou bloeien op haar eigen unieke manier. Op vragen die altijd door mijn hoofd gingen: ‘wat heb ik hier nou echt te doen?’, ‘waarom gebeurd dit?’ en ‘hoe dan?’ had ik eindelijk een antwoord. Al die uren in de schoolbanken hebben me een management diploma opgeleverd en de kracht van kennis. Mijn jaren in loondienst hebben me geleerd hoe organisatorisch werken. Ik leerde in mijn vorige bedrijf hoe je als ondernemer een succesvol bedrijf bouwt. En de kennis die ik opdeed uit al mijn levenslessen, opleidingen, trainingen en verbinding met mensen leerden me hoe je mensen kunt begeleiden, hoe fijn het is om te werken vanuit dat wat je van nature bezit en hoe belangrijk je levensmissie is voor het grotere geheel.

En ik geloof met elke vezel in mijn wezen dat we hier als zelfstandig ondernemers op aarde zijn om samen de wereld een beetje mooier achter te laten als dat we haar vonden.

De blessing van mijn dochters diagnose is dat het mij liet herinneren wie ík ben – en dat IK eigenlijk WIJ is. Ik ben iemand die altijd de potentie in anderen ziet. Die houdt van verbinding en een goed gesprek. Niet over het weer, koetjes en kalfjes, maar over dat wat er écht toe doet.

En dat is de rode draad in mijn business, waarin ik op mijn eigen manier bewuste ondernemende mensen gids op hun weg naar doen wat ze te doen hebben. En die reis gaat niet over kennis, handelen of vaardigheden. Het gaat over wat je bent. Voor het systeem. Om vanuit daar te ontdekken wie je bent, wat je waarden zijn, hoe jij kunt bloeien en hoe je kunt gaat doen wat je te doen hebt. Op de plek die systeemmatig van jou is – de plek die je kracht en energie geeft – om zo het leven en business te bouwen waarnaar je verlangt. Met vrijheid & zingeving.

FF LUISTEREN

NAAR PERSOONLIJKE WEETJES?

Als je me goed kent dan weet je dat ik veel dingen vol overgave doe, maar dat ik ook een dikke ‘schijt-laag’ heb. Het leven is al zwaar genoeg, we mogen er best een feestje van maken!

Voor mij gaat leven én ondernemen over vallen en opstaan, over plezier en uitdagingen, jezelf heel goed leren kennen en jezelf de wereld gunnen. Maar ook over het leven niet zo serieus nemen. Een wereld van constrasten dus!

Met deze audio hoop ik je te inspireren hoe jij, als ondernemer en als mens, meer dan één ding kunt zijn.

Impact

En dat – écht impact maken – is waarom ik doe wat ik doe. Zoals je hebt kunnen lezen speelt diabetes type 1 een grote rol in het leven van onze dochter. En met haar in het leven van nog zoveel kinderen en volwassen. Een chronische ziekte, niet te verwarren met de welvaartsziekte diabetes type 2. Het betekent elke dag afhankelijk zijn van insuline injecties en bloedglucose meten. Zonder een uitzicht op genezing. 

Daarom doneer ik elk jaar een deel van mijn omzet aan stichting Don. Zij zetten zich in voor volledige genezing van diabetes type 1 – en investeren elke cent in fundamenteel en klinisch onderzoek. Zij gaan voor cure in plaats van care. Om diabetes type 1 te genezen.

IS HET NU DE TIJD VOOR JOU OM JE

freaking fantastische levensmissie te gaan ontdekken én leven?

MULTIPASSIONATE IS EEN TERM WAARIN IK ME HERKEN

en nee, ik doe niet aan concessies!

IK BEN OPGELEID TOT HOLISTISCH- & SYSTEMISCH COACH EN IK WERKTE ALS FOTOGRAAF VOOR ONDERNEMERS & MAGAZINES.

MIJN INTERESSES ZIJN BREED:
– NATUUR EN MOESTUINIEREN;
– HET MAKEN, DE GESCHIEDENIS EN HET BEZICHTIGEN VAN KUNST;
– PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
-KOKEN

AANDACHTIG, PRAKTISCH & SPIEGELEND IS HOE MIJN KLANTEN MIJN WERKWIJZE OMSCHRIJVEN.

VOLG JE ME AL?

Volg me op Instagram om een kijkje te nemen in mijn leven & te leren van de multipassionate, purpose en mindset business tips die ik daar deel!