OVER KIM

In april 2019 stond mijn leven op z’n kop & door die gebeurtenis kwam ik er 2 jaar later achter wat mijn purpose is.

Namelijk: ondernemers helpen hun business te creëren vanuit hun talenten, zodat zij niet alleen voldoening halen uit dat wat zij doen maar ook op een slimme manier écht impact kunnen maken met hun bedrijf. Zodat zij financiële en mentale vrijheid kunnen ervaren.

DAT WAT MIJN LEVEN VERANDERDE

Maandagochtend, 08:00 uur. Ik zit samen met mijn man en dochter verbijsterd naar de huisarts te kijken die druk belt met de kinderafdeling van het ziekenhuis. Mijn gevoel was juist. Ik wist dat er iets niet klopte.

Voor de buitenwereld leek het alsof ik het perfecte leven leidde. Ik runde een succesvol bedrijf waar ik als fotograaf de meest toffe ondernemers mocht vastleggen en producties mocht designen voor publicaties in nationale en internationale magazines. Ik werkte keihard en kwam daardoor op de meest waanzinnige plekken, van Gibraltar tot een ‘corner-office’ in Amsterdam-Zuid. Ergens zat een stemmetje dat me zei dat dit niet klopte, dat dit niet hetgene was wat ik hier te doen had. Maar wat was het dan wel? Ik werd er onrustig van en besloot het te negeren.

Ik ben opgegroeid in een nuchter Noord Hollands gezin met de overtuigingen ‘voor succes moet je hard werken’ en ‘doe maar normaal, dan doen je al gek genoeg’. Als kind had ik veel interesses, die niet iedereen begreep. Studeren was slimmer dan door de natuur struinen en ‘zweverige’ boeken lezen dus deed ik dat. Ik stapte het bedrijfsleven in om daarna als ondernemer verder te gaan.  Focussend op één enkel ding. Dat wat me echt voldoening en plezier gaf deed ik niet, dat zou mijn focus versplinteren en als ondernemer één ding doen was al gek genoeg – überhaupt ondernemer zijn…

Onze dochter bleek diabetes type 1 te hebben en werd die dag doodziek opgenomen in het ziekenhuis. Dat ik doorzette, meer onderzoeken wilde, omdat ik voelde dat het niet klopte bleek de juiste keuze. Ondanks de situatie was ik dankbaar. Ik was dankbaar voor mijn intuïtie die mij, na al die jaren van ontkenning en wegstoppen, toch niet in de steek had gelaten. Het was het startsein van alles waar ik nu mee bezig ben.

Dream Big

N

Ik geloof dat alles mogelijk is.

N

Dat we allemaal een purpose hebben.

N

Dat multipassionate ondernemen wel degelijk kan.

N

We ons niet door angst en overtuigingen, maar door dat wat ons hart ons ingeeft mogen laten leiden.

N

Dat je altijd meer in je mars hebt dan dat je nu denkt.

NIEUWE START

Ondanks een enorme angst om het anders te gaan doen, maar geïnspireerd door mijn dochter, maakte ik het besluit om het ‘zoete’ weer in mijn leven toe te laten. Ik verdiepte me na jaren weer in de dingen die mijn interesse als kind al hadden en bloeide op van alles wat ik nu deed. Ik hervond mijn passie voor kunst, (persoonlijke) ontwikkeling en de natuur. Na een bizar jaar, waarin ik eindelijk de ruimte voelde om te onderzoeken wie ik was – voelde ik me gesterkt om de meest impactvolle keuze te maken: uit mijn gezonde en succesvolle bedrijf stappen. Hiermee gaf ik mijn uitzicht op een royaal inkomen op – en dus een stuk zekerheid. Ik gaf mezelf nog een jaar om uit te wat ik nu echt wilde.

In 2 jaren, wat ik mijn soulsearching-jaren noem, deelde ik heel open mijn inzichten en stappen. Ik kreeg al snel te horen dat andere ondernemers het inspirerend vonden om te zien wat ik deed – loskomen van ‘hoe het hoort’ – en niet lang daarna kreeg ik de vraag of ik hen wilde helpen bij het vormgeven van hun bedrijf op basis van wat ze nou echt willen. Op basis van hun kwaliteiten en talenten. Op basis wat ze hier te doen hebben. Ik ontdekte dat er een nieuwe wereld is ontstaan, los van het gros. Meer vanuit verbinding en impact. Door de focus niet op één ding te leggen, maar op alles wat je bent. En daar bewust van te zijn.

En toen, na bijna 2 jaar, viel het puzzelstukje. De vragen die altijd door mijn hoofd gingen: ‘wat heb ik hier nou echt te doen?’ en ‘hoe dan?’ kon ik eindelijk beantwoorden. Ik had een management diploma op zak, ik leerde hoe je mensen moest begeleiden én hoe je ze kunt leren voelen. Ik had de ervaring hoe je een succesvol bedrijf bouwt – en had zelf ontdekt hoe je purpose, multipassionate én intuïtie hiervoor kunt inzetten. En ik geloofde met elke vezel in mijn wezen dat we hier als zelfstandig ondernemers op aarde zijn om samen de wereld een beetje mooier te maken – en dat ik hen wilde helpen.

Toen wist ik het: ik ben Multipassionate Business Mentor en ik help soulpreneurs – zoals coaches en therapeuten – om een business te bouwen die volledig past bij wie zij zijn en daarin hun multipassionate talenten kunnen inzetten, zodat zij klanten, omzet en impact genereren door daar zelf niet hard, maar enkel slim en in lijn met wie ze zijn voor te werken. Zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken.

 

Impact

En dat – écht impact maken – is waarom ik doe wat ik doe. Zoals je hebt kunnen lezen speelt diabetes type 1 een grote rol in het leven van onze dochter. En met haar in het leven van nog zoveel kinderen en volwassen. Een chronische ziekte, niet te verwarren met de welvaartsziekte diabetes type 2. Het betekent elke dag afhankelijk zijn van insuline injecties en bloedglucose meten. Zonder een uitzicht op genezing. 

Daarom doneer ik elk jaar een deel van mijn omzet aan stichting Don. Zij zetten zich in voor volledige genezing van diabetes type 1 – en investeren elke cent in fundamenteel en klinisch onderzoek. Zij gaan voor cure in plaats van care. Om diabetes type 1 te genezen.

TUNE IN

Als je me goed kent dan weet je dat ik veel dingen vol overgave doe, maar dat ik ook een dikke ‘schijt-laag’ heb. Het leven is al zwaar genoeg, we mogen er best een feestje van maken!

Voor mij gaat leven én ondernemen over vallen en opstaan, over plezier en uitdagingen, jezelf heel goed leren kennen en jezelf de wereld gunnen. Maar ook over het leven niet zo serieus nemen. Een wereld van constrasten dus!

Speciaal voor jou heb ik deze audio opgenomen waarin ik je meer vertel over mijn contrasten. Want jeetje, die heb ik hoor! Ik hou als nuchtere Noord Hollandse bijvoorbeeld heel erg van een praktisch plan en non-zweverige taal, maar ik doe wel energetisch werk en vertrouw blind op mijn intuïtie. Ik droom van mijn eigen boomgaard, moes- en kruidentuin, maar griezel van kriebelbeestjes. Ik gebruik enkel meukvrije beautyproducten, maar zweer bij mijn Chanel lipgloss.

Met deze audio hoop ik je te inspireren hoe jij, als ondernemer en als mens, meer dan één ding kunt zijn.

IK ONDERNEEM ALS

multipassionate

BUSINESS MENTOR | PURPOSE COACH | ARTIST | ENERGIEWERKER | FOTOGRAFE

Meld je aan voor de Purpose Post met exclusieve voicememo’s en meer!

VOLG JE ME AL?

Volg me op Instagram om een kijkje te nemen in mijn leven & te leren van de multipassionate, purpose en mindset business tips die ik daar deel!