Selecteer een pagina

Waarom ‘het goede leven’?

Een goed leven leiden. Dat willen we toch allemaal? Deze eerste post is voor mij het begin van het documenteren van mijn goede-leven-design-process. En terwijl ik deze blogpost schrijf, zit ik tussen de verhuisdozen, nog niet precies wetende waar we gaan wonen de aankomende paar maanden. We hebben ons huis verkocht, de sleuteloverdracht is over 3 weken, en ons nieuwe huis wordt compleet verbouwd. Slik. Toch draagt ook dit bij aan mijn goede leven. And to be honest… een beter begin om te starten met het publiceren over mijn reis richting het goede leven, had ik niet kunnen verzinnen!
 

 

Wij willen ons als gezin vrij voelen en ‘head over heals in love with life’ zijn

 
Maar laten we bij het begin beginnen. Want: wat versta ik dan onder het goede leven? En waarom wil ik daarover schrijven?

 

Op school word ons niets geleerd over hoe je voedsel kunt laten groeien en hoe je deze kunt bereiden, hoe je je intuitie versterkt en inzet, hoe belangrijk de omgeving is waar jij je mee omgeeft, hoe belangrijk je mentale gezondheid is… En ga zo maar door. In plaats daarvan wordt ons geleerd wat we moeten denken, hoe we moeten denken en hoe we examens dienen te maken.

 

Toen ik daar eens écht over ging nadenken, kwam ik tot de conclusie dat ik niet echt iets geleerd heb over hoe ik op mezelf kan vertrouwen of hoe ik voor mezelf moet zorgen. Maar eerder hoe ik op het systeem kan vertrouwen. En dus weg bij wie ik écht ten diepste ben, weg bij wat ik zelf denk en voel. Pas halverwege mijn twintiger jaren kwam daar verandering in: toen ik zelf op onderzoek uitging, boeken las die niet op een boekenlijst stonden, naar seminars en workshops ging die niet werden gegeven door docenten en professoren van de universiteit. En met dat ik mijzelf steeds meer voedde met nieuwe informatie, begin ik me steeds meer te verbazen over onze drukke, sociale en digitale levens en de maatschappelijke acceptatie daarvan.
 
Dat was voor mij het begin van mijn zoektocht naar hoe ik dan wél wilde dat mijn leven eruit zou zien. Van leven volgens ‘de regels’ en op autopilot, naar volle bak VOELEN.
 
Het is een leven waarin we terug gaan naar onze roots, in verbinding met elkaar én de natuur. Een leven waarin we vervulling ervaren in dat wat we doen én waarbij we iets bijdragen aan de volgende generatie. Een leven waarin we genieten van de vreugde van de simpele dingen. Als gezin leven wij dit steeds meer. We maken contact met onze dromen, verlangens en intuïtie. Om van daaruit te leven, werken, liefhebben en kiezen. En daardoor voelen we ons vrij en ‘head over heals in love with life’. Dat is voor mij het goede leven.

Omdat ik jou ook het goede leven gun

Maar waarom wil ik daar over schrijven? Ik kan het niet helpen, ik plant graag zaadjes. Ik hoop doordat ik mijn verhalen en lifestyle op deze plek met jou deel, ik bij jou iets kan activeren. Ik wil mijn passie voor het goede leven met jou delen om jou met diezelfde passie te besmetten en jou van inspiratie voorzien. Omdat ik geloof dat inspiratie & herkenning mensen verbindt en samenbrengt. Maar vooral omdat ik het jou ook gun om jouw goede leven te gaan leven.
 
Daarbij ga ik heel erg goed op écht lekker beeld. Dat vind ik ook heel tof om te maken. Een beeld is voor mij een soort stilzwijgende verhalen verteller. Beeld inspireert mij enorm. Ik vind het te gek om door huis en tuin te dwalen op zoek naar mooie plaatjes. Het creëeren van beeld en het ‘journalen’ ontsteekt een vlammetje in mij en brengt me tot rust. Ik zie dit blog dan ook echt als een soort creatieve uitlaatklep.
 
Maar ik schrijf hier ook omdat ik geloof dat we hier op aarde zijn om iets bij te dragen aan het grotere geheel. Met dat wat ik doe, en wat wij als gezin doen, doen we vooral om ons eigen goede leven te leven. Maar ik deel het hier om een positieve bijdrage te leveren aan het leven van een ieder die dit leest, de volgende generatie & aan het grotere geheel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *